EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2017.

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije, s ciljem da se potakne lokalne vlasti na uvođenje i promicanje mjera održivog prijevoza te pozvalo stanovnike da isprobaju alternative korištenju automobila.

Svako izdanje „Europskog tjedna mobilnosti“ posvećeno je određenoj temi, a ove se godine promovira pod motom “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost”  i poziva na uključivanje u akciju “Dijeljenje te vodi dalje” koja može imati pozitivan utjecaj na gradove jer se dijeljenjem utječe na lakše prometovanje javnog prijevoza, ali i bicikala i  automobila.

U organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji sa Sektorom za promet  Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet 21. rujna 2017.  na adresi Gajeva 27, ZgForum održane su sljedeće prezentacije:

VRIJEME NAZIV PREZENTACIJE NOSITELJI
12:00-12:15 Prilagodba organizacijske strukture prijevoznik modelu integriranog prijevoza putnika Mr. Sc. Damir Kapuđija dipl.ing.  (IPZP d.o.o.), Helga Bubanović (E&Y Savjetovanje) i FPZ
12:20-12:35 Automatizacija naplate i kontrole karata u sustavu integriranog prijevoza Doc. dr. Marko Šoštarić (FPZ)
12:40-12:55 Informiranje putnika korisnika integriranog prijevoza Mr.sc. Zdenko Lanović (Elipsa d.o.o.)
13:00-13:15 Dijeljenje biciklističkog i motornog prometa: zajedničko prometovanje Darinka Jug, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo
13:20-13:35 EU projekt SOCIALCAR Matija Vuger, Iva Bedenko, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada