Grad Samobor uvodi privremeni besplatni javni prijevoz

Od ponedjeljka, 27. travnja, na području Samobora i okolnih naselja, a sukladno novim mjerama s državne razine, uvodi se šest besplatnih autobusnih linija na sljedećim relacijama: Samobor – Hrastina – Domaslovec – Podsused – Samobor; Samobor – Bregana – Grdanjci – Samobor; Samobor – Bobovica – Otok – Medsave – Celine – Gradna – Samobor; Samobor – Rude – Braslovje – Samobor; Samobor – Kladje – Galgovo – Samobor i Samobor – Lipovec – Samobor. Riječ je o 4 do 9 polazaka tijekom dana prema voznom redu koji je objavljen na stranicama Grada Samobora i prijevoznika, Autoturista i Samoborčeka – rekao nam je zamjenik gradonačelnika i načelnik Gradskog stožera Civilne zaštite Željko Stanec.

Predstavnici Grada Samobora održali su, naime, prijepodne hitan sastanak s predstavnicima samoborskih prijevoznika gdje je dogovoreno da će prijevoz, koji je prekinut 21. ožujka, od ponedjeljka, 27. travnja, pa do zaključno 10. svibnja biti besplatan jer putnici nisu bili u mogućnosti do kraja iskoristiti unaprijed kupljene pokazne markice za ožujak.

Od 11. svibnja trebale bi profunkcionirati i međužupanijske linije, u našem slučaju linija od Samobora do Zagreba, a prema kojim krajnjim odredištima i kako bi trebala prometovati bit će poznato sljedećih dana.

Trenutno je predviđeno da sve gradske linije dolaze na Autobusni kolodvor u približno isto vrijeme, kako bi putnici stigli na liniju koja vozi do Podsuseda, a odakle će im biti moguća veza na postojeće linije ZET-a i HŽ-a. Ovime se ujedno ukida dosadašnja izvanredna autobusna linija za zdravstvene djelatnike i službene osobe, koju je uveo Grad Samobor, ali ostaje linija koju je za sve zdravstvene djelatnike i pripadnike policije, vojske i vatrogasaca uveo Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, s polascima u 5.20 i 17 sati i 20 minuta iz Samobora za Črnomerec, ali samo za navedene skupine građana.

Prijevoz će se odvijati sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a karte se, ponovimo, neće naplaćivati.