Grad Samobor – nova organizacija prijevoza od 1. kolovoza 2022. godine

Od gradskih i prigradskih prijevoznika, Samoborčeka i Autoturista zatražili smo očitovanje o informaciji koja kola među njihovim putnicima, a odnosi se na razdvajanje u poslovanju od 1. kolovoza ove godine što će sigurno utjecati na sve korisnike prijevozničkih usluga. Budući da se o tome zasad nigdje ne mogu pronaći nikakve službene informacije, evo što su nam predstavnici uprava oba prijevoznika dosad odgovorili na upit:

Iz Samoborčeka obavještavaju da zbog potrebe za što kvalitetnijiin prijevozom i pripremama za uvođenje eura, od 1. kolovoza dolazi do nove organizacije prijevoza u prigradskom prometu. Nova organizacija – ističu dalje – trebala bi donijeti niz kvalitativnih pomaka u odnosu na dosadašnje stanje kao što je točnost, redovitost i veći broj polazaka. Točna je i informacija – navode dalje – da se od 1. kolovoza putnicima izrađuju nove iskaznice, ovisno o relacijama. Izdavanje novih iskaznica za putnike je potpuno besplatno. I dalje će – kažu još u Samoborčeku – postojati mogućnost kupnje jedne pretplatničke karte za neke linije na kojima se presjeda.

Iz Autoturista su javili da će od 1. kolovoza lokalni linijski prijevoz putnika na administrativnom području Samobora obavljati Autoturist na temelju Ugovora o koncesiji sklopljenog izmedu Grada Samobora i Autoturista Samobor d.o.o.

Na temelju aneksa ugovora o zajedničkom održavanju redovitog međužupanijskog autobusnog linijskog prijevoza putnika između Autoturista Samobor i Samoborček EU grupe izvršena je nova organizacija prijevoza putnika na sljedeći način:

Autoturist će obavljati prijevoz na sljedećim međužupanijskim linijama:

 1. Kladje – Samobor – Črnomerec
 2. Medsave – Samobor – Črnomerec
 3. Samobor – Sveta Nedelja – Črnomerec
 4. Samobor – Strmec – Črnomerec
 5. Galgovo – Drežnik- Sveti Martin – Savski most
 6. Molvice – Mala Gorica – Kerestinec – Ljubljanica/Autobusni kolodvor Zagreb
 7. Samobor – Sveta Nedelja – Novaki – Rakitje – Črnomerec – Mala Gorica – Brezje – Novaki – Rakitje – Črnomerec

Samoborček će obavljati prijevoz na sljedećim međužupanijskim linijama:

  1. Lipovec – Smerovišće – Samobor – AK Zagreb
  2. Grdanjci – Bregana – Samobor – AK Zagreb
  3. Braslovje – Rude – Samobor – AK Zagreb
  4. Samobor – Sveta Nedelja – Ljubljanica

Na svim lokalnim linijama kao i na međužupanijskim linijama koje od 1. kolovoza obnaša Autoturist, postojeće iskaznice će vrijediti i za 8. mjesec 2022., uz kupnju pripadajuce markice za taj mjesec – naveli su još iz Autoturista.